Everhage B.V.

Bouwtitel

Noord-Brabant
op aanvraag

Bouwtitel Ruimte voor Ruimte (Noord-Brabant)

Bent u van plan een Ruimte voor ruimte kavel te ontwikkelen? Dan heeft u een zogenaamde bouwtitel nodig.
Deze bouwtitel kunt u niet alleen verwerven bij de Ontwikkelingsmaatschappij maar ook particulier. Het verschil zit hem in de prijs. Daarover later meer.

Een bouwtitel ontstaat kort gezegd als u kunt aantonen dat u 1.000 m² varkens- of kippenstallen gesloopt heeft. Daarbij moet u voldoen aan de eisen die de Verordening ruimte van de provincie daaraan stelt..

Dat klinkt simpel maar in de praktijk is het vrijwel onmogelijk en behoorlijk risicovol zelf een titel samen te stellen.

Net zoals op uw bouwperceel het geval is, moeten er ook op de slooplocatie vaak de nodige onderzoeken uitgevoerd en procedures doorlopen worden. Met het slopen van de stallen heeft u nog geen (recht op een) bouwtitel. Op de slooplocatie moet verder ook nog de bestemming gewijzigd worden, de milieuvergunning worden ingetrokken en voldoende mestproduktierechten worden doorgehaald. Daarnaast moet gecontroleerd worden of de slooplocatie zélf wel aan de eisen voldoet. Ook moet gecontroleerd worden of de locatie de laatste drie jaar voor beëindiging onafgebroken in gebruik is geweest. En de oppervlakte van de stallen zal via een taxatierapport vastgesteld moeten worden. Voor een bouwtitel heeft u 1.000 m² nodig maar verwacht niet dat u precies op 1.000 m² uit komt, dat zou wel heel toevallig zijn,.

Bent u er nog?

Everhage heeft in de loop der jaren veel ervaring opgedaan bij het samenstellen van particuliere bouwtitels. De bovengenoemde werkzaamheden om een bouwtitel  samen te stellen en te verwerven zijn voor Everhage gesneden koek. U komt niet op het laatste moment voor de verrassing te staan dat uw titel niet voldoet aan de eisen.

Zoals hierboven vermeld zit het verschil tussen een bouwtitel van de Ontwikkelingsmaatschappij en een door Everhage samengestelde titel in de prijs. Het voordeel voor u beloopt al snel tienduizend euro’s.

Informeer bij ons vrijblijvend naar de beschikbaarheid en de mogelijkheden voor uw geval.

Laatste nieuws

Laatste aanbod

Bouwtitel Ruimte voor Ruimte
Lees verder

Contact gegevens Everhage B.V.

Arjan Evers Maarten Verhagen
Speelheuvelstraat 23 Venhofstraat 9
5711AS Someren 5384SZ Heesch
T: 0610 497 773 T: 0655 734 072

Email info@everhage.nl
Web www.everhage.nl